Ter ere van het 50-jarig bestaan van Lelystad wordt op 22 maart 2017 in het Bultpark door burgemeester Ina Adema een jubileumboom geplant. Stichting Bultparkcomité heeft Archaeo Build gevraagd voor deze locatie een bijpassende zitgelegenheid te maken.

Het ontwerp van deze bank wordt geïnspireerd op de unieke geschiedenis van Flevoland, waar tot 1940 nog open water was. Het onstuimige karakter van deze Zuiderzee heeft in de Lelystadse ondergrond zijn sporen nagelaten: talloze scheepswrakken uit de periode 1500-1900 na Christus. Niet voor niets zijn de wijken rondom het Bultpark naar oude scheepstypen vernoemd (Kogge, Gondel, Kempenaar en Schouw). Ook in en rondom deze wijken zijn na de drooglegging van de Flevopolder verschillende scheepwrakken aangetroffen.

Scheepwrakken in Lelystad. Kaart: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), “Archeologie in de gemeente.” http://archeologie.erfgoedthesaurus.nl.

Het ontwerp van de scheepswrakbank wordt gepresenteerd tijdens feestelijke aanplant van de eerste bomen op 22 maart 2017. Tijdens deze gelegenheid zal burgemeester Ina Adema een jubileumboom planten. In de dagen daarrna wordt gestart met de bouw van de bank, een proces dat online te volgen is via deze websiteTwitter en Facebook.

Scheepswrakbank Bultpark

Eén gedachte over “Scheepswrakbank Bultpark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *