Deze workshop, verzorgd door Archaeo Build bij de Centre for Alternative Technology, helpt je op weg om een eigen zodendak te bouwen met goed te verkrijgen, betaalbare materialen met een low embodied energy.

Turf roofs on Glaumbaer historical farm in Iceland

Details

  • Locatie: Centre for Alternative Technology (CAT), Wales (Verenigd Koninkrijk)
  • Datum: Za 20 mei 2017
  • Kosten: £50 (ca. €60)
  • Meer info & aanmelden: CAT website

Beschrijving

We behandelen de uitgangspunten die goed gewerkt hebben voor de bouw van zodendaken in het verleden, met inspirerende voorbeelden uit Scandinavië, IJsland en andere delen van het noordelijk halfrond. Dan bekijken we enkele experimentele daken die ter plekke gebouwd zijn in de week voorafgaand aan de workshop en bestuderen we verschillende materialen die men kan gebruiken om het dakontwerp af te stemmen op de eigen voorkeuren, toegang tot bouwmaterialen, lichamelijke en technische vaardigheden.

De hoofdmoot van de workshop bestaat uit de bouw van een geheel natuurlijk zodendak. Terwijl we deze laag voor laag opbouwen, met een ademende onderlaag, waterdichte tussenlaag en een beschermende bovenlaag, doe je praktische ervaring op met de belangrijkste materialen, gereedschappen en technieken en is er alle gelegenheid de vragen die dit oproept op mij af te vuren!

 

Workshop: Daken van zoden en mest (Wales, UK)
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *