Op zondag 28 mei organiseert de AWN Flevoland een lezingenprogramma bij erfgoedcentrum Nieuw Land in Lelystad. Daniël Postma spreekt over middeleeuwse boerderijen rondom de Zuiderzee, maritiem archeologe Mariska de Vos over het achttiende-eeuwse scheepswrak OL79, uit Dronten.

Details

  • Locatie: Nieuw Land, Lelystad (Oostvaardersdijk 01-13)
  • Datum: Zo 28 mei 2017
  • Kosten: entreekaartje voor Nieuw Land (volwassenen: € 9,00)

Beschrijving

Daniël Postma bestudeert en maakt experimentele reconstructies van de vroegmiddeleeuwse bouwtraditie van het Noord-Nederlandse kustgebied. Deze middag zal hij vertellen over ‘middeleeuwse boerderijen rondom de Zuiderzee: landelijke bouwkunst in een maritiem cultuurgebied.’ Postma zal tevens historische langhuizen (boerderijtype) tonen waarvan de draagconstructie deels met scheepshout is gemaakt.

Maritiem archeologe Mariska de Vos vertelt vervolgens over de opgraving in 2013 van het achttiende-eeuwse scheepswrak OL79 nabij Dronten (Flevoland). Bij het onderzoek zijn diverse interessante vondsten gedaan, zoals serviesstukken en munten. In verder onderzoek heeft De Vos zelfs informatie verkregen over de schipper.

Deze aankondiging is ook te vinden op de website van de AWN.

Openbare lezingen over boerderijbouw en maritieme archeologie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *